Samen eenzaam met Rolling Blackouts Coastal Fever

Op 31 mei staan de Australische rockers van Rolling Blackout Coastal Fever in de AB en ze zullen een nieuwe plaat bij zich hebben, tenminste dat is te hopen, want officieel komt ‘Hope Downs’ maar uit in juni. Hebben ze hem dan niet bij, dan zeker als ze terugkeren voor Pukkelpop!

Je kan Rolling Blackouts Coastal Fever kennen van hun mini-album ‘Talk Tight’,  hun debuut-ep voor Sub Pop ‘The French Press’, hun meer dan geslaagde passage op Lefffingeleuren vorig jaar of de single Mainland die in januari de voorbode was van nieuw werk van de band.

‘Hope Downs’ zal in totaal tien tracks kennen en naast Mainland zal daar ook de nieuwe single Talking Straight bij zijn. Die gaat over het idee dat wij er op geen enkele andere planeet in het universum nog mensen zouden leven. Dat zou ons erg eenzaam maken, dus laat ons samen eenzaam zijn, redeneert songsmid/ gitarist Joe White.

In de clip voor de single, geregisseerd door Matt Say zie je de band omringd door discoballen. Je kan hem hieronder bekijken.  

 

10 april 2018
Marc Alenus