Ryan Adams vecht Twitteroorlog met Father John Misty uit

Toegegeven: er zijn interessantere zaken dan het Twittergedrag van Ryan Adams. Hoe dan ook, terwijl die laatste na een concert in Nederland nog maar net zijn set op die wei in Kiewit beëindigde, meldden social mediaconsulenten dat Adams domweg in dezelfde open valkuil trapt als president Trump en dichter bij ons Theo Francken. 

Kortom: volk dat het niet kan laten om er lustig op los te twitteren en daarbij helaas geen vriend of vijand spaart. Slachtoffer van dienst deze keer is Father John Misty die respectievelijk aangesproken werd als Elton Josh en Sir Fuckhead. En ook John Mayer en Jason Isbell worden tweetgewijs geadresseerd, al is niet echt duidelijk waar het juist over gaat. 

Eerder nam Adams al Julian Casablancas (The Strokes) te grazen. En het ziet ernaar uit dat er vast nog wel meer slachtoffers van zijn twitterobsessie volgen. Zo zijn we alvast benieuwd naar de respons van Mark Kozelek (die eerder een niet al te fraai robbertje met The War On Drugs uitvocht) of het moment dat Henry Rollins zich ermee komt moeien. Kans groot dat Adams zijn flashy zonnebril en tijgertjes opbergt en het hazenpad kiest.

Los daarvan, maar ook festivalnieuws natuurlijk: de grootse manier waarop Sam Carter van Architects op Lowlands reageerde op een al te handtastelijke fan. Prompt legde hij de Architects show even stil om vervolgens het publiek te wijzen op een aantal elementaire festivalregels.


22 augustus 2017
Philippe De Cleen