Ruben Block steekt licht aan van soloavontuur

Na meer dan twintig jaar muziek schrijven voor Triggerfinger werd het voor de frontman tijd om buiten de veilige groepsdynamiek een nieuwe creatieve vrijheid te ontdekken.

Met producer Mitchell Froom (Crowded House, Latin Playboys, Suzanne Vega, Elvis Costello,..) begon Ruben Block vanaf 2018 een boeiend avontuur van samen schrijven, opnemen en producen in diens studio in Santa Monica in California en vanuit Blocks homestudio in Merksem.

Lights is het eerste nummer dat uit deze samenwerking ontspringt en het is meteen ook het solodebuut voor Ruben Block. Aan gitaren zijn er als vanouds geen gebrek, maar waar ze vroeger werden ingezet voor een spervuur aan riffs en om een torenhoge geluidsmuur te creëren, lijken ze nu naar hartenlust kleuren te spuiten. De ene klinkt als een loeiende sirene, de andere zet er de vaart in met akoestische folkakkoorden en nog een resem andere gaan heerlijk elektrisch knetteren.

Frooms old time partner Tchad Blake (Tom Waits, Fiona Apple, Arctic Monkeys, …) verzorgde de mix en laat al die gitaren en sounds ademen en schitteren.

Ruben Block stelt zijn solo single en meer nieuw werk voor met tien uitverkochten concerten in De Roma van 11 t.e.m. 22 juni. Op 17 juli speelt Block op Werchter Parklife.

20 mei 2021
Marc Alenus