Ronnie Spector (The Ronettes) verliest strijd tegen kanker

Amy Winehouse zou later haar look overnemen en zij zou op haar beurt Back To Black coveren.

De Amerikaanse zangeres Veronica Bennet, beter bekend als Ronnie Spector, is woensdag op 78-jarige leeftijd overleden aan kanker.

Samen met haar oudere zus Estelle (overleden in 2009) en hun nicht Nedra Talley richtte de zangeres eind jaren vijftig The Ronettes op. De groep, die uiteindelijk in 1974 uit elkaar ging, na slechts 1 album, scoorde hits met nummers als Be My Baby, Baby, I Love You en Walking in the Rain.

Ze overleefde een gewelddadig huwelijk met de producer van de groep, Phil Spector, de man die niet wou dat zijn vrouw teveel optrad en dus niet toeliet dat er nog albums kwamen. Het koppel bleef samen van 1968 tot 1974. Hij werd later veroordeeld voor moord.

Na de dood van haar ex-man, bijna een jaar geleden, zei ze: "Zoals ik al vaak heb gezegd toen hij nog leefde: hij was een briljante producer, maar een slechte echtgenoot."

Toen ze van haar man verlost was, bracht Ronnie Spector nog vier soloalbums uit, maar ze wist het succes van de groep nooit te evenaren. Haar laatste plaat, ‘English Heart’, verscheen in 2016.

14 januari 2022
Marc Alenus