Rock Zerkegem slijpt weer diamanten

Er zijn nog zekerheden in het leven.

Rock Zerkegem, de jaarlijkse ode aan Bacchus, heeft voor de twaalfde editie weer een hoop klinkende namen klaar om het feest van de nodige toeters en bellen te voorzien. Night Beats, The Glucks, Cosmonauts, Bed Rugs, Danny Blue and The Old Socks,… De kans is groot dat je deze bands voor het eerst zag op een weiland in het West-Vlaamse Zerkegem. De organisatie staat ondertussen bekend als een team dat ontgonnen bands aan de start van hun carrière slijpen tot blinkende diamanten. Met line-ups waarvan je jaren later verstelt staat dat je erbij was.

Dit jaar van hetzelfde laken een broek, want Humanga Danga, Vision 3D, het Gentse Pink Room, BRLRS, Go!Zilla, Slift, Lewsberg en Double Veterans brengen een bezoekje aan het beeldige Zerkegem. Als kers op de taart – of appel in de bek van het zwijn – sluiten The Psychotic Monks het boeltje af.

Aan een bejubelde succesformule raak je niet. Daarom blijven de pinten gewoon te koop aan één euro, een unicum in het festivallandschap. Dit jaar zal er tevens ook een eigen Rock Zerkegem-bier verkrijgbaar zijn, gebrouwd door de artiesten van het Oostendse ’t Koelschip.

Rock Zerkegem vindt plaats op zaterdag 20 juli in Zerkegem. Tickets zijn er al voor de marginale prijs van 15 euro. Meer info kan je vinden op de facebookpagina.

27 mei 2019
Joris Roobroeck