Rock Werchter komt met statement

Rock Werchter 2020 gaat 'voorlopig' door zoals gepland.

Rock Werchter komt met statement

In tijden van corona volgen er golven van annulaties van optredens en (cultuur)events. Voorlopig gelden de huidige maatregelen tot 3 april, dus komen de zomerfestivals in theorie niet in gedrang. Rock Werchter kwam gisteren met een statement om duidelijkheid te verschaffen.

"Rock Werchter 2020 gaat door zoals gepland. We kijken er naar uit jullie te zien deze zomer. Wij monitoren van nabij. De veiligheid van artiesten, fans en medewerkers is altijd onze grootste prioriteit. We begrijpen jullie bezorgheid. Het is echter moeilijk om antwoord op jullie vragen te geven.

Dit is een nieuwe situatie, voor elkeen van ons. De voorbereidingen zijn lopende en worden verdergezet. In aanloop naar het festival vergaderen we regelmatig met overheden, met hulpdiensten. We volgen hun raadgevingen en instructies op."

Meer info over Rock Werchter kan u vinden via hun website, meer info over het coronavirus kan u vinden via www.info-coronavirus.be/nl. Daarom zien wij u hopelijk graag terug tijdens de zomerfestivals, maar voor nu hebben we maar één oproep: #StayTheFuckHome.

15 maart 2020
Nick Van Honste