Roadburn valt in de prijzen

Tijdens de uitreiking van de European Festival Awards gisterenavond in Groningen won het festival  de prijs voor Best Small Festival.

Het European Festival Awards-evenement wordt gehouden aan het begin van showcasefestival ESNS en erkent bijdragen aan de festivalwereld in maar liefst zestien categorieën. Best Small Festival erkent festivals met een capaciteit van minder dan tienduizend bezoekers. Roadburn werd genomineerd naast onder meer Liverpool Sound City (VK), Unsound Festival (PL) en Arsenal Fest (RS).

Artistiek directeur van Roadburn, Walter Hoeijmakers: “We zijn ongelooflijk trots op het winnen van deze prijs. Het bevestigt het harde werk dat we in Roadburn hebben gestoken. Maar het is ook een blijk van erkenning voor de bands in de underground die we hebben verdedigd. Ze hebben de afgelopen jaren zoveel uitdagingen overwonnen. We zijn zo trots dat we ze nog steeds een platform kunnen bieden om uit te blinken en hun kunstenaarschap te laten zien.”

De line-up van Roadburn voor 2023 omvat een breed scala aan artiesten, waaronder Deafheaven, Boy Harsher, Wolves In The Throne Room, David Eugene Edwards en Këkht Aräkh. Het festival vindt plaats van 20 tot en met 23 april. Meer informatie over de line-up vind je hier.

Op die zelfde European Festival Awards gingen onder andere Best Kept Secret lopen met de award voor Best Medium-Sized Festival, Roskilde Festival met de award voor Best Major Festival. Rock Werchter kreeg de Green Operations Award en Hellfest werd onderscheiden met de award Line Up of the Year (het dubbele weekend dat iedere metalfan deed duizelen). 

20 januari 2023
Bert Gysemans