Roadburn goed op dreef

Er is voldoende nieuws omtrent Roadburn om alles nog eens op een rijtje te zetten.

Allereerst zijn er heleboel bands toegevoegd aan de al lijvige line-up van het Tilburgse stadsfestival. Zo is er het Franse onderonsje van Regarde Les Hommes Tomber versus Hangman's Chair, de black metal-hardcore van Plebeian Grandstand, het Amerikaanse postpunkcombo True Body, de Chilenen van Föllakzoid die een samenwerking met de Duitse elektronische artiest-producer Atom TM gaan uitwerken, Primitive Man , die tot twee keer toe zal optreden op het festival (één normale set en een set die alleen om de klassieker, 'Caustic' uit 2017 draait), het Ierse LankumHilary Woods, de postmetal van Torpor, het Finse PHSum Of R, die wat gaan doen met Marko NeumanMany Blessings, het soloproject van Primitive Man-zanger Ethan McCarthy en tot slot de noiserock van het naar een Melvins-nummer vernoemde Eye Flys.

Verder heeft Emma Ruth Rundle er in haar curator-rol een grote mijnheer bijgehaald, namelijk David Eugene Edwards, die op het festvial een akoestische set zal spelen. Tevens is er een speciale showcase van het Californische label The Flenser, dat in 2020 tien jaar zal bestaan, en een fijne greep uit de catalogus meebrengt, als daar zijn Giles Corey, Midwife,  Elizabeth Colour Wheel, Drowse en Mamaleek

Genoeg voer om er even tegen te kunnen. Eerder al kondigde het festvial, dat plaatsvindt van 16 tot en met 20 april, ronkende namen aan als Jo Quail, Vile Creature, Bismuth, Russian Circles, Torche, Brutus, Dool en Health. Ondertussen blijken er nog amper tien procent van de vierdagstickets verkrijgbaar. De driedagstickets zijn ondertussen uitverkocht en op de dagtickets is het nog wachten tot 10 december. Wie alles eens wil nalezen kan terecht op de Roadburn pagina. 

 

 

24 november 2019
Bert Gysemans