Roadburn 2020 prikt datum en lost eerste reeks namen

Het alternatieve festival Roadburn dat dit jaar van 16 tot en met 19 April zal plaatsvinden in en rond de concertzaal 013 heeft zijn eerste reeks namen bekend gemaakt voor 2020.

Voor de eerste keer zullen er ook twee zogenaamde 'artists in residence' zijn, performers die dagelijks een optreden zullen geven. De eerste, Full Of Hell, hebben ondertussen iets meer dan dertig releases op hun naam staan, ep's, splitalbums, singles, genoeg materiaal om vier sessies te vullen. Kijk vooral uit naar het oude materiaal van de band, en als ze in een goede bui zijn zelfs een coverset. Eén van de sessies zal trouwens samen zijn met die andere "Artist In Residence" Kristin Hayter AKA Lingua Ignota, die voor het licht in de duisternis zal zorgen, met haar noiserock. Verwacht je hier ook aan een set met enkel All Bitches Die materiaal. Het kroonstuk moet echter de grote herinterpretatie worden van Caligula, in stukken uit elkaar gereten en terug in elkaar gezet op een nieuwe wijze.

Emma Ruth Rundle zal als curator bands uitnodigen, en één van de eerste bands die ze mag voorstellen is het Amerikaanse duo Hide , een rauw duo dat volgens Emma gehoord moet worden, niet alleen muzikaal maar ook tekstueel. Een andere curator is James Kent, en die heeft ondertussen al drie bands voor te stellen, Boy Harsher, met hun minimale synths, electrobeats en fuzz vocals, Health, die het publiek zullen bestoken met een mix van heavy electronica, agressive noise en popzang. En tot slot zijn er de Turkse darkwave meesters van She Past Away die dit jaar hun album 'Disko Anksiyete' volledig zullen spelen.

Maar er is meer, zo zijn onder ander Dool, die rond die periode hun tweede album zullen uitbrengen, Bada, uit Gotenburg, die een zogenaamde 'cinematic drone' zullen brengen, fans van Dead Magic gaan ze vast goed vinden en tot slot is er Acid Rooster, welke hun bandnaam de lading zal dekken met hun psychedelische muziek. 

Tickets van het festival zijn nog niet verkrijgbaar, maar zullen dat wel zijn vanaf 24 september. Details volgen nog.

4 september 2019
Bert Gysemans