RIP Randy Rampage

Punklegende Randy Rampage heeft op 14 augustus het tijdelijke voor het eeuwige ingeruild. Randy kwam thuis van zijn werk, ging zitten in zijn favoriete zetel en een tel later was hij overleden. De officiƫle doodsoorzaak luidt: hartfalen.

Randy Rampage was een Canadese punker die mee aan de wieg stond van het legendarische D.O.A. Met hen nam hij klassiekers als 'Something Better Change' en 'Hardcore'81' op. Na zijn eerste passage bij D.O.A. vervoegde hij de thrashmetalband Annihilator als zanger, maar nadat deze band uit elkaar viel, belandde Randy terug bij eerste liefde D.O.A.

Met zijn geblondeerde lokken en typische lederjack was hij een icoon, die de fans steeds waar gaf voor hun geld. Het leverde hem dan ook een belangrijke rol op in de punk film 'Bloodied But Unbowed' naast onder andere Jello Biafra, Henry Rollins en Duff McKagan.

Als Randy niet bezig was met D.O.A of Annihilator, was hij altijd wel met een andere band in de weer. De bekendste daarvan zijn Stress Factor Nine, I, Braineater en zijn soloproject Rampage.

Het hoeft geen verder betoog dat Randy zondermeer zal gemist worden in de (Canadese) muziekwereld. Lokale krant Vancouver Sun roept de mensen zelfs op om pakkende anekdotes over Randy te posten.

16 augustus 2018
Bert Gysemans