RIP Moon Martin

Waar andere artiesten uitgebreid onder de aandacht gebracht worden, bleef deze altijd een beetje onderbelicht, ook bij zijn dood.

Moon Martin is op negenenzestigjarige leeftijd overleden. Als u nu zegt: “Nooit van gehoord”, zou het kunnen dat u het mis hebt. Want hij was onder meer de schrijver van Bad Case Of Loving You, het nummer waarmee Robert Palmer een hit scoorde.

Na gitaarlessen te hebben gekregen van Lou Vargas, die hij in al zijn platen vernoemde, richtte John David Martin een aantal bands op en verhuisde hij uiteindelijk van Oklahoma naar Los Angeles, waar The Disciples enkele platen opnamen en tourden met Janis Joplin en Jimi Hendrix vooraleer ze splitten.

Na met Linda Ronstadt gespeeld te hebben, legde hij zich toe op sessiewerk en een solocarrière. Mink DeVille nam in 1977 zijn Cadillac Walk op en ook Michell Phillips (Victim Of Romance) en dus Robert Palmer speelden leentjebuur bij hem.

Hij nam nog een hele reeks langspelers op, kende vooral succes in Europa, maar zonder ooit echt door te breken tot het grote publiek.

18 mei 2020
Judy Lee