RIP Mike Howe (Metal Church)

Hij werd 55 jaar.

Metal Church frontman Mike Howe is vorige nacht overleden in zijn woonplaats in Eureka, California. De zanger werd amper 55 jaar. Er zijn verder nog details bekend gemaakt. 

Mike Howe was gedurende zijn Metal Church-jaren altijd een beetje de reserve frontman. Hij volgde originele zanger David Wayne op en was bij de band voor het eerst te horen op het derde album, 'Blessing In Disguise'. Ook op de volgende twee studioalbums was hij te horen. In 1996 werd de band vervolgens op non-actief gezet. 

Tijdelijk, want in 1998 stond de band er terug. In de originele bezetting, met zanger David Wayne. Dat liedje duurde spijtig genoeg niet lang, want David Wayne overleed in 2005 aan de gevolgen van een auto-ongeluk. Na nogmaals een stop van Metal Church kwam Mike Howe na twinig jaar terug bij de band. Met hem werden er nog twee albums opgenomen, 'XI' (2016) en 'Damned If You Do' (2018). Er werd tevens getourd. De laatste passage van de band in onze contreien (Dynamo, Alcatraz) was met de onfortuinelijke Mike How. 

27 juli 2021
Bert Gysemans