RIP Hugo Raspoet, Joop Roelofs (Q65), Geoff Emerick

Het houdt maar niet op. Ook Hugo Raspoet, Joop Roelofs (Q65), Geoff Emerick, geluidstechnicus van The Beatles en veel meer, zijn overleden.

 

Geoff Emerick hield zich in zijn capaciteit van geluidstechnicus onder meer bezig met The Beatles. Hij werkte mee aan de beste langspelers, met name vanaf 'Revolver'. Daarnaast speelde hij een belangrijke rol bij de totstandkoming van 'Odessey And Oracle' van The Zombies en was hij producer van onder meer Elvis Costello's meesterwerk 'Imperial Bedroom'. Hij stierf op tweeënzeventigjarige leeftijd aan een hartaanval.

 

Joop Roelofs was gitarist en mede-oprichter van de Nederlandse band Q65. Hij stierf op vierenzeventigjarige leeftijd aan slokdarmkanker. Q65 werd in de jaren zestig opgericht door Roelofs en Frank Nuyens. De groep stond bekend om zijn rauwe, bewust lelijke sound.

 

Hugo Raspoet is waarschijnlijk het meest bekend van zijn lied Helena, dat steeds hoog scoort als het op Nederlandstalige nummers aankomt. Hij vergaarde bekendheid met zijn deelname aan 'Ontdek De Ster'in 1962. Later zou hij alle krediet verliezen toen hij een nummer schreef over de paus. In 1972 zette hij zijn carrière stop.

 

 

 

3 oktober 2018
Patrick Van Gestel