R.I.P. Gerry Marsden (Gerry & The Pacemakers)

Gerry Marsden, frontman van Gerry & The Pacemakers is op 78-jarige leeftijd overleden, zo meldden de Britse media.

R.I.P. Gerry Marsden (Gerry & The Pacemakers)

In 1962 kregen Gerry & the Pacemakers (oorspronkelijk Gerry Marsden and the Mars Bars) een contract bij manager Brian Epstein als tweede groep naast de Beatles. Ze scoorden hits als How Do You Do It?, Ferry cross the Mersey" en Don't Let The Sun Catch You Crying en werden zo een bekende mercybeatband. Het nummer You'll Never Walk Alone  van Richard Rodgers & Oscar Hammerstein, dat indruk had gemaakt op Marsden nadat hij de film ‘Carousel’ had gezien in zijn jeugd, werd hun grootste hit. Dit lied is door vele anderen opgenomen en is al jaren het clublied van Liverpool Football Club en Club Brugge.

You’ll Never Walk Alone werd in een versie van The Crowd opnieuw een hit in 1985. De opbrengst ging naar de slachtoffers van “The Bradford Football Club Stadium Tragedy”. Ook Ferry cross the Mersey scoorde in 1989 opnieuw in de hitlijsten nadat een nieuwe versie ervan werd uitgebracht als eerbetoon aan de slachtoffers van de Hillsboroughramp. Uit Liverpool afkomstige artiesten als The Christians, Holly Johnson, Paul McCartney en Stock, Aitken & Waterman werkten era an mee. Deze versie bleef drie weken op nummer 1 staan in de Britse hitlijsten.

Marsden is het derde lid van de band dat overleden is. Een infectie aan zijn hart werd hem fataal. Zijn broer Ted overleed al in 2006 en Les Chadwick overleed ongeveer een jaar geleden, in december 2019.

3 januari 2021
Marc Alenus