R.I.P. Dennis Edwards (The Temptations)

Papa Was A Rolling Stone, maar nu is hij niet meer. Dennis Edwards, ooit frontman van The Temptations zou vandaag vijfenzeventig worden, maar de voormalige zanger overleed twee dagen geleden aan de gevolgen van hersenvliesontsteking. Edwards was al ziek sinds mei vorig jaar en lag het voorbije jaar geregeld in het ziekenhuis.

Dennis Edwards was er niet van bij het begin bij en bleef ook niet de hele tijd bij The Temptations. Pas acht jaar na de start van band, in 1968 kwam hij er bij als vervanger van David Ruffin. In 1977 verliet hij de band, maar tussen 1980 en 1984 en ook nog eens van 1987 tot 1989 kwam hij terug.

Edwards was te horen op grote hits als I Can’t Get Next To You, Cloud Nine  en Papa Was A Rolling Stone. Ook solo had hij redelijk succes en in de jaren negentig begon hij op te treden met zijn eigen versie van The Temptations wat uiteraard tot een dispuut leidde.

Edwards was ook de vader van Issa Pointer. Die verwekte hij bij Ruth Pointer met wie hij in 1977 kort gehuwd was. Issa Pointer is lid van de huidige line-up van The Pointer Sisters, de band waarvan haar moeder ook ooit deel uitmaakte.

3 februari 2018
Marc Alenus