RIP Chuck Mosley (FNM)

Magere Hein zwaait weer met zijn zeis in rock-land. Dat kon u gisteren al lezen in de telex over Fred Cole van Dead Moon. Nu moeten we u ook het overlijden melden van Chuck Mosley, de originele frontman van Faith No More. Mosely werd werd slechts zevenenvijftig.

Volgens een statement van zijn uitgever in Stereogum zou Mosley overleden zijn aan de gevolgen van een verslaving na een lange periode van onthouding. Ook de leden van Faith No More, betreuren het heengaan van hun eerste frontman, ook al ontsloegen ze hem in dertig jaar geleden nadat hij de eerste twee albums had ingezongen.

Mosley sleepte zijn voormalige bandleden verschillende keren voor de rechter in disputen over rechten over de songs, maar uiteindelijk bereikten ze een minnelijke schikking. Later zou Mosley zelfs nog optreden met de band in 2010, 2015 en 2016. In hun rouwbericht noemt Faith No More zichzelf dan ook een “an odd and dysfunctional family”.

Na zijn vertrek bij Faith No More zou Mosley nog zingen bij Bad Brains en een reeks soloprojecten opzetten waaronder de funky metal band Cement.

11 november 2017
Marc Alenus