R.I.P. Charlie Watts

Het altijd rustige en betrouwbare anker van de band werd tachtig.

"Met enorme droefheid kondigen we het overlijden aan van onze geliefde Charlie Watts", staat in een verklaring van de woordvoerder van de Rolling Stone drummer. "Hij is eerder vandaag vredig ingeslapen in een ziekenhuis in Londen, omringd door zijn familie."

Charlie Watts, echte naam Charles Robert Watts, speelde al bij The Rolling Stones sinds het ontstaan van de band in 1962. Hij wordt in de verklaring herinnerd als 'een dierbare echtgenoot, vader en grootvader' en "een van de grootste drummers van zijn generatie".

Eerder deze maand raakte al bekend dat The Rolling Stones hun ‘No Filter’ Tour zouden afwerken zonder Charlie Watts. De drummer herstelde van een operatie en was daardoor niet in staat om op te treden. Hij werd voor de tournee vervangen door de 64-jarige drummer Steve Jordan.

Watts zei zelf voor zijn operatie: “Voor een keer zat mijn timing er een beetje naast. Ik werk er hard aan om volledig fit te worden, maar ik heb vandaag op advies van de experts geaccepteerd dat dit een tijdje zal duren.”

Het heeft helaas niet meer mogen zijn. Bandgenoten Mick Jagger, Keith Richards en Ronnie Wood deelden allemaal al steunbetuigingen via de sociale media.


 

24 augustus 2021
Marc Alenus