R.I.P. Alexi Laiho (Children Of Bodom)

Hij was voornamelijk bekend als vocalist en gitarist van de melodieuze deathmetalband.

R.I.P. Alexi Laiho (Children Of Bodom)

In de loop van zijn carrière bouwde Alexi Leiho een goede reputatie op als gitarist en frontman van Children Of Bodom. Verschillende gespecialiseerde magazines zetten in het verleden de Fin in hun lijstje. In 2004 werd hij tot de beste honderd heavy metalgitaristen gerekend door Guitar World. Guitar World magazine zette hem dan weer in de lijst van de vijftig snelste gitaristen ter wereld. Roadrunner Records nam hem op in de lijst van de beste metalfrontmannen. 

Op 15 december 2019 speelden Children of Bodom de laatste show in Helsinki. Want een maand eerder nam de gehele band ontslag en bleven enkele Laiho en gitarist Daniel Freyberg over. Door een voetnoot in de contracten konden de twee overblijvers de naam van de band niet overnemen.  

In maart 2020 stelden Laiho en Freyberg dan toch officieel de nieuwe band, Bodom After Midnightb voor, veroemd naar één van de nummers van de voorgaande band. Laiho's dood komt als een verrassing. Eind 2020 was hij ziek, maar hij was met volle moed bezig aan nieuwe songs voor de nieuwe band, die misschien nog post mortem het licht zullen zien. 

4 januari 2021
Bert Gysemans