Rik Vermeir duikt op als River

Ex-The Romans (ll) schrijft hier dagelijks een rubriek waarin hij elke week een thema behandelt. Een terugkerend thema is zijn liefde voor de Rickenbackergitaar. En kijk, er is een tijdgenoot die zijn liefde deelt.

In 1988 haalden The Romans de finale van Humo’s Rock Rally. Die werd gewonnen door de Gentse R.E.M.-alikes Ze Noiz met in de rangen gitarist Rik Vermeir. Later zou die de postgrungeband Golden Green oprichten en Maximum Basie bezielen. Anno 2021 klopt het muziekhart van Vermeir nog steeds.

Regematig neemt hij nog eens de Rickenbackergitaar op de schoot en dan kan het gebeuren dat er plots liedjes opduiken. Zo was daar ineens Tuesdays In The Sun, een zwierig liedje dat klinkt alsof The La’s plots herrezen zijn en een kleine verwijzing naar een Heel Groot Schrijver bevat, maar bovendien eentje dat de zon door de wolken doet breken. En dat kunnen we af en toe wel gebruiken.

Onder de bandnaam River laat Vermeir waarschijnlijk binnenkort nog meer moois langsdrijven en wij kijken daar al naar uit, want dit is honing voor de oren!

River - Tuesdays in the sun from Rik Vermeir on Vimeo.

14 maart 2021
Marc Alenus