RHCP gaan op wereldtournee

Aaah, 2021. Het jaar van tegengestelden.

De eerste heft van het jaar lag de muziekwereld nog volledig stil. Nergens stond er iets op het programma. En toen kwamen die langverwachte woorden ‘mensen, het mag weer’. En dat was het startschot voor allerlei muzikale nieuwigheden. Albums werden uitgebracht, voorzichtig begonnen de indoor concerten weer plaats te vinden en internationale sterren kondigden wereldtournees aan. Jaja, de gezonde stress om tijdig dat felbegeerde concertticket te bemachtigen, maakt opnieuw zijn opwachting.

De afgelopen periode werden we reeds om de oren geslagen door data waarop artiesten opnieuw de wijde wereld willen intrekken om hun fans te bekoren. Zo ook de Red Hot Chili Peppers. Zij kondigden op 24 september 2021 via een ludiek filmpje aan dat ook zij in 2022 de wereld opnieuw zullen rondreizen.

In het filmpje zie je Anthony Kiedis en Flea als nieuwsankers van de fictieve zender KHOT, terwijl Chad Smith de rol van weerman op zich neemt. Dé special guest tijdens hun uitzending is niemand minder dan RHCP gitarist John Frusciante. Frusciante die na 10 jaar afwezigheid in 2019 opnieuw aansloot bij de RHCP, mocht de wereldtournee aankondigen.

Deze aankondiging valt samen met de dertigste verjaardag van het vijfde studioalbum ‘Blood Sugar Sex Magik’ van de Peppers. Het album dat zorgde voor de doorbraak van de band en die het iconische nummer Under The Bridge bevat.

Specifieke data voor de wereldtournee zijn nog niet vrijgegeven, maar dit zal waarschijnlijk niet meer zo lang duren. Zeker is nu al dat de wereldtournee in juni 2022 van start zal gaan en in juli 2022 diverse stadiums in de States zal aandoen. Om te achterhalen wanneer Kiedis en de zijnen onze regio zullen aandoen, kan u uiteraard steeds bij ons terecht. Of u kan zich aanmelden voor de nieuwsbrief van de Red Hot Chili Peppers op hun officiële website.

25 september 2021
Marjolein De Smet