Reünie The Mars Volta nog eens bevestigd

Twee woorden op Twitter. Meer had Cedric Bixler-Zavala niet nodig om de terugkeer van The Mars Volta te bevestigen.

Gisteren tweette een fan: “I dream with you guys giving TMV a new chapter.”  De frontman van The Mars Volta, Bixler-Zavala antwoordde droog: “It’s happening.”


Eerder deze week tweette Bixler-Zavala’s zelf: “We are in the kitchen finding new ways to through curve balls,”waarmee hij leek te insinueren dat The Mars Volta in de studio zat. Ook in februari waren er al aanwijzingen dat de band terugkwam. Herlees onze telex van toen maar eens.

The Mars Volta splitte zes jaar geleden toen Bixler-Zavala en Rodriguez-López ruzie kregen. Bixler-Zavala zei toen dat er eigenlijk al vier jaar spanningen waren en dat de split voor hem alleen nog maar een formaliteit was.

Een jaar later maakten de twee het alweer goed en noemden ze hun dispuut niets meer dan een onenigheid tussen twee broers die zich afspeelde in de publieke ruimte. Eerst startten ze een nieuwe band, Antemasque en bliezen ze hun pre-Mars Volta band At-the Driver-In nieuw leven in. Nu is het dus zeker: er komt een opvolger voor ‘Noctourniquet’, de voorlopig laatste plaat van The Mars Volta uit 2012.

26 mei 2019
Marc Alenus