Reissue en film voor Tröckener Kecks

Op 30 september verschijnt een heruitgave van afscheidsalbum 'Meer Niet!' voor de eerste maal op vinyl. 

'Meer Niet!' is de registratie van een live-optreden van Tröckener Kecks in de Tilburgse 013. De live optredens waren altijd het handelsmerk van de Nederlandstalige rockformatie met ook een grote aanhang in Vlaanderen. Meest bekende persoon van de band is zonder twijfel zanger-schrijver Rick de Leeuw, tegenwoordig woonachtig in ons land, maar destijds viel ook bassist Theo Vogelaars op, die voor en na elk optreden eigenhandig de merchandise verzorgde (met rode baret).

In 2001 besloot de band uit elkaar te gaan, maar er werd nog een afscheidstournee gegeven. Het laatste optreden vond plaats op 30 december in Leiden. Tijdens die tournee nam regisseur Anton Jongstra ook een film op. Dat werd 'We moesten Maar Eens Gaan'. Die film zal tijdens het Haarlem Vinyl Festival vertoond worden, toevalig ook op 30 september. Naast de band zal ook regisseur Anton Jongstra in Haarlem aanwezig zijn. Band en regisseur worden die middag geïnterviewd over de film. Na afloop signeren Rick, Theo, Gerben, Rob en Phil het dubbelalbum 'Meer Niet!', dat diezelfde dag uitkomt!

Wil je alvast je exemplaar van 'Meer Niet!' bestellen, al dan niet af te halen in Haarlem? Mail dan naar tkopvinyl@gmail.com. Wil je zelf aanwezig zijn tijdens het vinylfestival, dan kan je hier tickets bestellen. 

13 juli 2023
Bert Gysemans