Recorders maken comeback na zes jaar

En dat doen ze met twee songs en bijhorende videoclips.

Recorders, de Belgische indieband uit Brussel, is terug na een onderbreking van zes jaar. Twee nieuwe nummers, die deze lente werden uitgebracht, kondigen een gloednieuw album aan met de titel 'Unsent Letters To A Sympathetic Monster'.

Na samengewerkt te hebben met Tony Hoffer (Phoenix, Air, Beck), Dave Cooley (M83), en Charles de Schutter, heeft Recorders opnieuw een ambitieuze samenwerking opgezet. Deze keer met mastering-genie Dave Kutch, die onlangs heeft samengewerkt met Billie Eilish, The Strokes en Beyoncé.

De clips bij de nieuwe songs werden opgenomen in Marokko en Schotland door Gordon Delacroix, die daarover zegt: "Het idee was om de twee facetten van een break-up weer te geven, hier vertegenwoordigd door het oranje en blauw dat elk personage anders draagt. In Wait For Me wordt de hoofdpersoon uiteindelijk opgeslokt door haar 'verdriet' nadat ze de kleur de hele video heeft gedragen, terwijl de hoofdpersoon in Let You Go er op een grillige manier vanaf komt en het uiteindelijk allemaal achter zich laat".

Op donderdag 23 november stellen ze de derde lp voor in de Botanique.

4 april 2023
Patrick Van Gestel