Reissue voor Meshuggah

Dit jaar is het vijfentwintig jaar geleden dat de band één van de eerste mijlpalen bereikte: 'Chaosphere'.

Meshuggah behoort zonder twijfel tot de grote namen uit de metalwereld en sinds de oprichting in 1987 in Umeå, Zweden, heeft de band zich ontwikkeld tot één van de meest technisch complexe en virtuoze groepen, waarbij de unieke stijl van progressieve, groovy extreme metal zelfs een geheel nieuw subgenre lanceerde. De band heeft het respect en de bewondering van zowel fans als muzikanten verdiend. 

'Chaosphere' is Meshuggah's derde studioalbum, oorspronkelijk uitgebracht op 9 november 1998, en het album waar alles zo'n beetje op zijn plaats viel: het thrashgeluid van de eerdere albums zwakt af ten gunste van het meer technische, groove-georiënteerde geluid dat ze op latere albums nog verder zouden uitdiepen. De plaat bevat met New Millennium Cyanide Christ, Corridor Of Chameleons en Neurotica, enkele van de meest gestreamde nummers van de band.

Om deze verjaardag van het album te vieren, brengt Atomic Fire op 10 november een speciale versie van het album uit. De heruitgave van dit meesterwerk komt in hi-def audio, geremasterd door Thomas Eberger en Sofia von Hage bij Stockholm Mastering op alle streaming platforms, naast als cd-editie en in prachtige nieuwe vinylkleuren (de meeste wereldwijd gelimiteerd tot minder dan vijftienhonderd van elke kleur) om de collectie van elke verzamelaar compleet te maken. 

31 juli 2023
Bert Gysemans