Re-issue van Stoned Jesus klassiekers

Een groot deel van België is in de ban van Oekraïne, en ja, ook wij hadden hun graag de overwinning gegund, zij het voor een compleet andere reden.

Stoned Jesus en platenlabel Seasons of the Mist hebben recentelijk aangekondigd enkele van hun klassieke stonderrock albums terug uit te brengen. Het gaat om twee van onze meest geliefde albums die na jaren wachten eindelijk opnieuw uitkomen: het stevige ' The Harvest' en de toch al legendarische psychedelische klassieker 'Seven Thunders Roar'. 

Het in 2009 in opgericht trio uit Kiev, Oekraïne, samengebracht door singer-songwriter Igor Sydorenko, begon als een gedurfd experiment, tot ze vlak voor de opnames van 'Seven Thunders Roar' hun toenmalige manager, Vlad Lyashenko, ontmoetten. Hij heeft geholpen om de Oekraïense rock- en metal-underground vorm te geven.

Beide heruitgaven zijn opgedragen ter zijner nagedachtenis, aangezien hij vorig jaar overleed, op dezelfde dag dat de band hun  vijfde album uitbracht, 'Father Light'. De band roept op om te genieten  van zowel 'The Harvest' als de geremasterde 'Seven Thunders Roar' met bonustracks en "neem alstublieft even de tijd om te denken aan de man aan wie we onze carrière te danken hebben."

Uiteraard kan je je persoonlijke exemplaar al reserveren via het eerder vermelde Season of the Mist.  

 

27 juni 2024
Bert Gysemans