Raymond krijgt Lifetime Achievement Award op Mia’s

Raymond van het Groenewoud krijgt op dinsdag 30 januari de Lifetime Achievement Award op de elfde editie van de Music Industry Awards voor zijn muzikale carrière.

Al meer dan vier decennia draait hij mee in de muziekwereld met meer dan dertig albums op zijn naam en liedjes als Maria, Maria, ik Hou Van Jou, Gelukkig Zijn, Liefde Voor Muziek en Twee Meisjes zijn ondertussen Vlaams, cultureel erfgoed. 

Gevraagd om commentaar op de award, liet Raymond weten: "Lifetime Achievement Award... Ik moet bekennen, dat maakt mijmerig. Dan schiet de teletijdmachine van professor Barabas me terug naar 1972, toen ik onder de financiële hoede van mijn vader Maria, Maria, ik Iou Van Jou opnam.

En verder... Het is gelukt, ik kon dus overleven met datgene wat me zo bezighield en bezighoudt: liedjes schrijven en uitvoeren. Dankzij goedkeuring van radio- en andere mediamensen, dankzij het publiek dat blijft komen, dankzij het vertrouwen van organisatoren. Ik ben een gelukzak, en soms besef ik het ook, ondanks mijn talent voor le mal-être.

Dus ik zeg u, voorwaar, dank u wel..."

19 december 2017
Patrick Van Gestel