Rapper Lil Wayne opgenomen in ziekenhuis na hartaanval

Rapper Lil Wayne is zondagavond in allerijl afgevoerd naar het ziekenhuis na een hartaanval. Later die avond stond een optreden van de rapper gepland in Las Vegas. Labelgenoot T.I. sprong in de bres om Lil Wayne te vervangen.

Het is niet de eerste keer dat het hart van de 34-jarige rapper uit New Orleans sputtert. Vorig jaar kreeg Lil Wayne een hartaanval tijdens een vlucht richting Las Vegas. De piloot zag zich genoodzaakt een noodlanding te maken op Nebraska. Ook in 2012 was het van dattum, toen hij onderweg naar Los Angeles opnieuw een hartaanval kreeg en de piloot opnieuw een noodlanding moest maken. Ook het jaar daarna verbleef hij enkele weken in een ziekenhuis als gevolg van verschillende hartaanvallen.

Zowel Lil Wayne zelf als zijn familie minimaliseren de gebeurtenissen. In 2013 sprak de rapper openlijk over zijn gezondheidstoestand tijdens een radio-interview op een lokaal station in Los Angeles. Hij wijt de hartaanvallen vooral aan een mengeling van epilepsie, het gebruik van codeïne en marihuana, stress en weinig rust. Ook zijn dochter twitterde deze ochtend dat haar vader het momenteel goed doet en de fans niet hoeven te panikeren. Tot de volgende hartaanval dan maar?

5 september 2017
Joris Roobroeck