Radioheads Ed O’Brien laat van zich horen

Fans van Radiohead en in het bijzonder hun guitarist Ed O’Brien, opgelet! Ed waaide immers een tipje van de sluier op rond zijn lang besproken soloalbum.

In 2016 werd er reeds voor het eerst gesproken over een mogelijke solo plaat van O’Brien. Nu liet hij weten in een interview met That Pedal Show dat zijn langverwachte album meer dan waarschijnlijk in het najaar van 2019 zal uitgebracht worden. Meer nog, als het van Ed afhangt wordt de release van zijn eerste – tot nu toe naamloze - soloalbum gepland in september én zou dit gekoppeld worden aan een tour.

Alleen willen we met de uitspraken van Ed toch wat voorzichtig omspringen. Niet alleen is zijn project ‘soloalbum’ nu toch al zo’n drie jaar lopende, tot op vandaag heeft Ed ook nog steeds geen record label gevonden die zijn album wil uitbrengen. En laat dat laatste nu toch wel een belangrijk detail zijn.  

Het wordt dus uitkijken naar september 2019 om te zien of Ed deze keer wel zijn goede voornemens kan waarmaken. Hou ons magazine zeker in de gaten. Zodra er meer concrete informatie geweten is, zullen wij u dit zeker melden.

Foto: Wikipedia

11 april 2019
Marjolein De Smet