Queen streamt herdenkingsconcert tegen corona

Het Freddy Mercury Tribute optreden uit 1992 zal gestreamed worden voor het goede doel.

Queen streamt herdenkingsconcert tegen corona

Nu het concertleven zich meer en meer (tijidelijk) naar het internet begint te verschuiven, trekken bands en festivals de ene troefkaart na de andere uit hun mouw. Ook bij Queen doken ze in hun archief en vonden ze een legendarisch optreden terug dat ze vanavond streamen voor het goede doel.

Een klein jaar na de dood van frontman Freddy Mercury hielden de overgebleven leden een tribute optreden om hun vriend te gedenken. Speciale gasten die avond waren enkele Rock 'n' Roll-royals, of hoe zou u namen als David Bowie, Robert Plant, Roger Daltrey, Tony Iommi, James Hetfield, Seal, George Michael, Elton John en Axl Rose omschrijven?

De opbrengsten van het optreden gingen in 1992 naar de Mercury Phoenix Trust in de strijd tegen AIDS. Vanavond gaan de opbrengsten naar het solidariteitsfonds van de WHO in de strijd tegen het coronavirus. Bovendien doet Google, het moederbedrijf van YouTube, ook een duit in het zakje. Voor elke gedoneerde euro, stort het Amerikaanse bedrijf er twee. 

Vul uw vrijdagavond dus met een legendarisch optreden van een even legendarische band. Afspraak om 20u vanavond, via onderstaande video.

15 mei 2020
Nick Van Honste