PXL-Music archiveert en digitaliseert muziekcatalogus van Luc De Vos

Wijlen Luc De Vos heeft steeds het grootste vertrouwen gehad in de jeugd en jonge muzikanten. Net daarom gaf zijn familie en management al hun opnamen van singles, albums, demo’s en concerten aan PXL-Music, de professionele bacheloropleiding in pop- en rockmuziek in Hasselt. Volgende donderdag (23 november) geeft de hogeschool het officiële startschot voor het Gorki-muziekarchief.

Wijlen Luc De Vos heeft steeds het grootste vertrouwen gehad in de jeugd en jonge muzikanten. Net daarom gaf zijn familie en management al hun opnamen van singles, albums, demo’s en concerten aan PXL-Music, de professionele bacheloropleiding in pop- en rockmuziek in Hasselt.

Volgende donderdag (23 november) geeft de hogeschool het officiële startschot voor het Gorki-muziekarchief.

In de loop van de komende jaren zullen de studenten van PXL-Music de stapel analoge banden ordenen, indien nodig restaureren en vervolgens digitaliseren.

"Omdat we weten dat ook de jeugd nog steeds van Luc De Vos houdt zal dit digitale archief ter beschikking worden gesteld aan alle jonge muzikanten en academici die zijn muziek verder willen onderzoeken", klinkt het.

 

21 november 2017
Kevin Vergauwen