Pukkelpop bevestigt gelekte affiche

Gisteren raakte bekend dat N.E.R.D., een van de nieuwe namen van Pukkelpop was. Waar niemand op gerekend had in Kiewit, was dat de band in zijn enthousiasme zomaar eventjes de hele affiche online zou gooien. Eerst klonk het nog dat het een werkdocument was en dat er vandaag een officiƫle aankondiging zou komen.

Wij hebben daar braaf op gewacht, maar die aankondiging bleek gewoon een droge publicatie van heel de line-up. Alle 93 namen staan dus ineens op de website. Gedaan met teasen en prikkelen. Toch benieuwd hoe N.E.R.D. in augustus zal ontvangen worden achter de schermen. Even later, toen de affiche werd gedeeld op de socials, kon er wel alweer een lachje af en bleek de affiche inderdaad niet helemaal dezelfde als die gedeeld door N.E.R.D. Zo komen donderdag ook Belly en Shellac langs, terwijl van James Holden geen spoor meer is. Op vrijdag staat ook Incubus bij de subtoppers.

En gelukkig biedt Pukkelpop altijd waar voor je geld. Akkoord, de headliners zijn niet echt van omver te vallen, maar dat is al een paar jaar zo. Pukkelpop biedt vooral kwaliteit in de breedte. Vooral dag 1 en dag 3 vallen hier in de smaak. Op dag 2 is het wat speuren naar aankomend beloftes en die vinden we onderaan bij Yungblud en Sofi Tukker.

Ook blij worden we bij Amenra, Kelly Lee Owens, Grizzly Bear, King Gizzard & The Lizard Wizard, Brockhampton, Bonobo, Dirty Projectors, Marlon Williams, Maribou State, Protomartyr, Rolling Blackouts Coastal Fever en Sleaford Mods. Is dat genoeg? Mja... stiekem hopen we toch op nog op een late verrassing of drie en aan de reacties op de sociale media te zien, zijn we niet alleen.

21 maart 2018
Marc Alenus