Programma Herbakkersfestival helemaal rond

Programma Herbakkersfestival helemaal rond

Het Herbakkersfestival in Eeklo is dit jaar aan de elfde editie toe. De Stad Eeklo, Muziekclub en VZW Bakfiets slaan opnieuw de handen in elkaar met alvast een grote wijziging: het festival loopt over twee weekends.

Het eerste weekend wordt door Muziekclub N9 georganiseerd op de vertrouwde stek op het Canadaplein. Op zaterdag 12 augustus vindt er zowaar een mini-psychfestival plaats onder de stretchtent. Headliner Altın Gün speelt Turkse psychedelica uit de jaren zeventig. Radar Men From The Moon mengt psych met acid house en sludge. No Metal In This Battle opent de dag.

Headliner op zondag 13 augustus is Dans Dans. Vooraf is het al jazz wat de klok slaat met Eclectiv, Molten Penguin, The Muda Jazz Ambassadors en The KA! Jazzmessengers. In de St.-Vincentiuskerk kan je terecht voor akoestische gitaaroptredens en orgelconcerten. In de Boelare is er in de namiddag NOVA MONDO, de traditionele wereldmarkt.

De week nadien organiseert vzw Bakfiets zijn luik van het festival op het Herbakkersplein. Op vrijdag 18 augustus is er de traditionele metalavond met The Difference, Dyscordia en Primordial. Op zaterdag opent Stereoseat, gevolgd door Freaky Age, The Wolf Banes en Fischer-Z. Zondag start met McMay. Yevgueni en Helsinki vervolledigen de line-up samen met Zornik.


7 juni 2017
Patrick Blomme