Primeur! De nieuwe van Lyenn

WasteMyRecords is terug met heel goed nieuws.

De laatste plaat die op WasteMyRecords uitkwam was ‘The Riversde Hotel’ van Eriksson Delcroix. We spraken toen februari 2019. De volgende plaat die op het label zal uitkomen, is voor januari 2020. Maar het is dan ook meteen een erg speciale!

Niemand minder dan Lyenn, een van de drijvende krachten achter Dans Dans en de voorbije jaren bassist bij de Mark Lanegan Band, tekende bij het label dat er een erezaak van maakt om weinig, maar wel alleen spraakmakende albums uit te brengen.

Faces On Tv, Tin Fingers, Echo Beatty en And Spoke In Anthems… ze verlieten allemaal de warme stal, maar met het tekenen van Lyenn is het label helemaal terug. Getuige daarvan de eerste dubbele single van het verloren wonderkind Lyenn: Until We Blend/ That Is Why heet die. De eerste zal op het aankomende album staan, maar het is vooral de tweede die onze aandacht opeist.

That Is Why zal, in tegenstelling tot Until We Blend, niet tussen de acht nummers van het aankomende album ‘Adrift’ prijken (die plaat komt er aan op 10 januari 2020), maar niet omdat hij van mindere kwaliteit zou zijn, dat is zeker! Check hieronder That Is Why en Until We Blend en ontdek in primeur waarom de groten der aarde zoals Marc Ribot, John Zorn en Mike Patton al jaren zulke fans zijn van het authentieke talent dat Frederic Lyenn Jacques, is.

2020 wordt het jaar van Lyenn. Hij komt niet alleen met zijn derde album ‘Adrift’. Hij zal ook "special guest" zijn in de nieuwe productie van Champs d'Action in DE SINGEL. En uiteraard gaat hij ook touren. We hebben al enkele data voor jou:

9/2  BOTANIQUE - Brussel - Release Show
 

7 november 2019
Marc Alenus