Preselecties Oost.Best! van start

Dit weekend starten de preselecties van provinciaal muziekconcours Oost.Best! De eerste stop op vrijdag 29 september is Café Charlatan in Gent. Een dag later is muziekclub N9 in Eeklo aan de beurt. Het weekend daarna barst de strijd los in De Cramme te Stekene en Kadans te Aalter en nog een week later weerklinkt het wapengekletten in de Waas in Sint-Amandsberg en Juvenes in Zele.

In totaal dingen zesendertig Oost-Vlaamse bands de komende drie weekends mee naar één van de twaalf plekken in de halve finales die plaatsvinden in De Casino (Sint-Niklaas) en Harmonie (Oudenaarde). Per preselectie plaatst één act zich rechtstreeks. Na de preselecties kiest de professionele jury nog eens zes wildcards.

De deuren openen telkens om 19:30 uur. De eerste band start om 20u00 (opgelet: in Charlatan is dit al om 19:45 uur!). Rond middernacht maakt de jury de naam van een halvefinalist bekend. Een ticket voor een preselectie kost amper 5 euro. Bij het kopen van je ticket kan je aangeven voor welke act je supportert. De band/muzikant met de meeste supporters mag als eerste zijn plaats in de line-up van de avond kiezen.

Op zondag 10 december wordt in de Vooruit (Gent) bekend wie uiteindelijk de beste van het Oosten is.

Alle info over het concours, de selectie, de speelplaatsen en de tickets vind je op www.oostbest.be.

27 september 2017
Patrick Blomme