Première: Whocat - One Of A Kind

Het is ons er eentje, die Sara Moonen van Whocat.

In het najaar was er al de heerlijke single All Is Good en de eerste aankondiging van ‘Joyful Rebellion’, het aankomende album van Whocat, de band van Sara Moonen, Benoit Minon, Joris Lindemans en Davy Palumbo.

En nu is er One Of A Kind, een catchy track over (het breken van) de wetten der liefde. In de clip zien we Sara Moonen als taxichauffeur en op de achterbank een koppel, elk verzonken in de eigen fantasie en het eigen verlangen, maar ook in de ogen van de taxichauffeur zit een twinkel…

Een genre kan je moeilijk plakken op de muziek van Whocat en dat is een duidelijke keuze van de onstuimige Moonen. Dat zal ook blijken uit de rest van de elf tracks waarin jazz, funk, pop en folk over en om elkaar heen buitelen. Bournanville, Breeze en Liar nestelen zich in de donkerste hoeken van je geest terwijl het bruisende All Good en Juice of Youth een knipoog zijn naar wat ons als mens met elkaar verbindt.

Maar nu eerst dus One Of A Kind waarvan u de clip hieronder in première kan zien. Op 15 en 17 maart kan u Whocat live zien in Leuven Jazz en Headroom Turnhout, maar de echte cd-voorstelling is op 23 maart in de AB-club. Alle info op de website.

11 maart 2019
Marc Alenus