Twin Toes - Sunny Eggs

Sunny Eggs werd geplukt van het aankomende album ‘Long Story Short’ dat uitkomt op 14 oktober via Capitane Records.

Tien dagen voor de release van hun debuutalbum brengt de Brusselse band Twin Toes een laatste single Sunny Eggs uit, de opvolger van Ghost Hair. En alweer krijg je als luisteraar een juweel van geknutselde en excentrieke indiepop voorgeschoteld, samen opgediend met twee spiegeleitjes.

Op deze track hoor je wederom de speelsheid en het melodisch talent van Antoine Geluck en Nicolas Mouquet, de bezielers van Twin Toes die bijna exact twee jaar geleden op dezelfde dag een teen braken. Tenminste, zo wil de legende, want iets zegt ons dat de fantasie van beide heren evenredig is aan hun muzikale en visuele creativiteit. Getuige daarvan de clip bij het nummer.

Sunny Eggs is het eerste nummer dat we samen schreven”, vertellen de producers Geluck en Mouquet. “We kunnen zeggen dat dit nummer de start van Twin Toes betekende. Het spreekt voor zich dat dit een belangrijk nummer voor ons is. Het nummer is een eerbetoon aan de spiegeleieren, want … we eten zoveel eieren samen dat we er wel over moésten schrijven. Sunny Eggs kan eenvoudig worden gezien als een liefdeslied over eieren, maar als je dieper graaft, vind je misschien elementen over de ware betekenis van liefde.”

Bekijk hieronder als eerste de clip bij Sunny Eggs.

 

3 oktober 2022
Marc Alenus