Première: Trentemøller - 'In The Garden'

Dit najaar verwacht Trentemøller een nieuw album. Wij hebben daaruit de titeltrack en tweede single in première.

In mei lanceerde Trentemøller al de single Sleeper en met In The Garden krijgen we een tweede voorsmaakje van 'In The Garden'. De song was eigenlijk bedoeld als instrumental, maar Anders Trentemøller bezorgde een nietsvermoedende Lina Tullgren de muziek en zij begreep instinctief waar hij vandaan kwam en zij naartoe moest.

Tullgrens muziek is zelf ook niet gespeend van fluitende, onderdrukte gitaren en in reverb ondergedompelde instrumenten en het was voor haar dan ook niet erg moeilijk om een tekst te verzinnen die in symbiose was met de muziek. Ze liet de woorden gewoon opborrelen uit haar onderbewustzijn.  

De opbouw van de song en de daarbij verzonnen tekst, geven bij de eerste beluistering de indruk dat de song ontstaat terwijl je luistert. Een eenvoudige beat wordt beantwoord met akkoorden, gespeeld op een basgitaar en elk vers en elk refrein, wordt er een laagje toegevoegd tot uiteindelijk een zingende gitaar het hele zaakje laat verdampen aan het eind van de song.

Bij de song draaide Trentemøller zelf een clip en die kan je bij ons als eerste zien. De zwart-witbeelden van een bos in verval worden na twee minuten afgewisseld door beelden van nieuw leven: katjes groeien, rozen bloeien… maar mooie liedjes blijven niet duren en uiteindelijk verwelken ook zij.

Foto: Sofie Nørregaard.

21 juni 2019
Marc Alenus