Première: Town Of Saints - Weeds

De Nederlands-Finse band Town Of Saints staat bekend om zijn energieke live shows, maar het duo heeft ook een zachte kant en die tonen ze op hun nieuwe single Weeds.

Weeds gaat over het feit dat iedereen met zijn eigen demonen strijdt, en dat je nooit van iemand kunt weten waarmee die op dat moment worstelt," aldus frontman Harmen Ridderbos en iedereen zal dan ook anders reageren wanneer zijn wereld instort.

Dat is het thema van het album ‘Celebrate’ dat op 5 oktober uitkomt via Snowstar Records en Caroline Benelux. Het is een eerlijke plaat geworden, met flink wat country-invloeden en filmische strijkers zoals ook te horen is in deze nieuwe single.

De clip, die wij in première aan u mogen tonen werd gefilmd op een mooie zomeravond in het Finse geboortedorp van violiste Heta Salkolahti. Vanop de veranda van een achttiende-eeuwse houten korenschuur, waarbij je af en toe een natuurscene uit de omgeving ziet, brengt Town Of Saints dit doorleefde nummer. Dat Ridderbos daarbij op een gecraqueleerde akoestische gitaar speelt en Salkolahti op een verweerde viool, draagt alleen maar bij aan de emotionele kracht van het nummer.

Weeds is nu beschikbaar op Spotify, iTunes, Deezer, Apple Music en Bandcamp. Pre-order ‘Celebrate’ via de site van Snowstar Records.

14 september 2018
Marc Alenus