Première: Strange Pilgrim - Sand and Seagulls

Na drie jaar touren met Port O’Brien heeft Joshua Barnhart een nieuwe band Strange Pilgrim en wij hebben de eerste single in première voor u.

Première: Strange Pilgrim - Sand and Seagulls

Strange Pilgrim begon eigenlijk al in 2016 als zijproject van Port O’Brien onder Barnharts eigen naam. Er was toen zelfs al een eerste album ‘Turn Out The Light’ en enkele singles, maar het is pas nu dat de band tot zijn volwaardige gedaante is geëvolueerd met in de rangen Adam Nash (Goodnight Texas), Pat Spurgeon (Rogue Wave), Sterling Schlegel, Paul Dutton en Tayor Belmore.

De eerste single Salt And Seagulls komt nu vrijdag 6 maart uit, maar wij hebben de clip al voor u. Op de single is zangeres Kelly McFarling te horen. Zij zingt de tekst die aan het brein van Barnhart ontsnapte en die half vergane herinneringen bevat aan het kleine kuststadje Los Osos, waar Barnhart vandaan komt. Landschap, geluiden en geuren kwamen samen en vonden hun weg naar een tekst waarin herkenning en afstand om elkaar heen wentelen.

De clip toont de ouders van Barnhart toen ze een reis maakten van L.A. naar Arizona in… 1974 en werd destijds gefilmd met een camera, gekregen van de broer van Walt Disney. De beelden werden wel bewerkt door Jimmy Lillardis, maar passen uiteraard erg goed bij de nostalgische tekst oover een geïdealiseerde versie van het verleden. Het is alsof je in een gebarsten spiegel kijkt.

4 maart 2020
Marc Alenus