Première: P.A. Hülsenbeck - Speaking In Tongues

Aan het eind van november komt ‘Garden Of Stone’ uit, de plaat die de Duitser Philipp A. Hülsenbeck op de map zal zetten als solo-artiest.

Eerder verdiende Hülsenbeck al zijn sporen bij Sizarr en was hij actief onder de schuilnaam Doomhound, maar op zijn nieuwe plaat toont hij zijn ware gelaat, of moeten we zeggen: zijn vele gezichten?

Onder een sluier van gitaar, synths, koto, saxofoon, trompet, fagot, hoorn, drums en bas zit zijn stem verborgen die hij gebruikt als een instrument, eerder als een manier om een boodschap over te brengen.

Hülsenbeck creëerde zijn eigen muzikale landschap samen met drummer Johannes Döpping, bassist Johanne Weber (Jungstöter) en koperblazer Max Kraft. Hij produceerde zijn plaat zelf samen met zijn vriend Tim Roth (ex-Drangsal) en de opnames gebeurden door Joe Haege en Fritz Brückner (beiden van White Wine),

Hoe dat klinkt, blijkt uit deze live opname van Speaking In Tongues. De song kronkelt als een slang naderbij, traag maar gefocust op zijn prooi om dan voor je neus te wiegen om je te hypnotiseren. De sfeer is broeierig en donker, maar je hebt meteen door dat hier iets fantastisch gebeurt.

Klinkt als promopraat? Luister dan zelf:

27 september 2018
Marc Alenus