Première: Moonboat - Shelter (Robot Studio Sessie)

Moonboat zocht en vond onderdak bij daMusic voor de première van zijn tweede Robotsessie-video.

Michaël Lamiroy kan je achter de synths zien staan bij Tin Fingers of op zijn viool zien spelen bij School Is Cool, maar de man schrijft al jarenlang liedjes en bewees in beide genoemde bands zelf ook over een mooie stem te beschikken.

Sinds anderhalf jaar zien zijn eigen nummers druppelsgewijs het daglicht via het project Moonboat. Dit zestal met leden uit Flying Horseman, Linus, The Colorist Orchestra, Delv!s en uiteraard Tin Fingers en School Is Cool, loste eerst Stone In The River en daarna volgde Shelter.

Datzelfde Shelter krijg je hier in een bijzondere live versie. De beelden en de muziek werden opgenomen in de Gentse Robot Studios bij Pieterjan Coppejans waar Robin Vandenbergh de clip in één take vastgelegde.

Het nummer bouwt heel mooi op, beginnend met zacht gitaargetokkel, een stem die gaandeweg onaards gaat klinken en met zachtjes aanzwellende percussie. Na een dikke tweeëneenhalve minuut mondt de track uit in een oneindig mooie en intense pianopartij om dan een tweede vlucht te nemen, maar uiteindelijk is het toch de piano van Laurens Dierickx die het laatste woord krijgt.

Net als het eerder vrijgegeven Walls maakt deze op kousenvoeten binnensluipende track deel uit van de vierdelige Robot Studio Sessions. De volgende twee volgen later dit jaar, het jaar waarin Moonboat artist in residence is in Trix. We mogen dus nog veel meer van deze band verwachten, te beginnen met een live show in Het Bos te Antwerpen op 22 februari.

28 januari 2019
Marc Alenus