Première: Mey - Spiky Love

Vrouwendag vandaag en dus introduceren we graag Mey bij jou.

De enigmatische Mey zag ergens in Frankrijk het daglicht in de nineties en groeide op met MTV popsterren omringd door glamoureuze vrouwen, maar het is net de rol van de vrouw die ze aankaart op haar debuut-ep ‘With The Lights Off’, die uitkomt begin april.

Als voorsmaakje is er Spiky Love, een donkere popsong met een licht Oosters accent die balanceert op de grens tussen het delicate en het agressieve. De intense zang van Mey, de tekst en de vreemd klinkende gitaar ademen een zekere dreiging uit. Geen wonder ook want Spiky Love gaat over verlangen naar iets waarvan je weet dat het gevaarlijk en zelfs destructief kan zijn. “You burn me out/ You make me bleed and wonder”, klinkt het en daarvan moeten we toch even slikken. Zeker als ze er aan het eind aan toevoegt: “I wanna do it again.”

De clip die Leonard Heliot en zij er bij draaiden, gaat uit van het artwork van de aankomende ep. Het idee was om alles donker te houden en tegelijk een zeker gevoel van intimiteit op te wekken. Het is meer suggestie dan exposure. Bekijk hem hieronder in première voor ons land.

8 maart 2019
Marc Alenus