Première: Little Jimmy - Blues Rebel

Om nu te zeggen dat België zijn eigen Rodriguez heeft, is overdreven, maar het verhaal van Little Jimmy is toch ook straf. We zijn dan ook maar wat fier zijn nieuwe single in première te mogen voorstellen.

Little Jimmy is een icoon van de Belpop. Hij speelde ooit het voorprogramma van The Who, The Kinks, Led Zeppelin, The Small Faces en zelfs van de Rolling Stones (Schaarbeek 1966). Hij was ook de man die Roland Van Campenhout inspireerde om blues te gaan spelen en hij trok samen met Chris Whitley (papa van) naar Amerika.

Midden jaren tachtig keerde hij naar België terug en opende een hotel. Samen met Roland en Jean Blaute zat hij ook nog in een groep die James & The Yellow Doll heette, maar na de dood van zijn vrouw trok hij zich terug op een woonboot.

Na 1994 trad hij terug op als Don Croissant, maar nu, op zijn vijfenzeventigste, is The Original Belgian Blues Tiger terug zoals we hem het liefst horen. Als Little Jimmy speelde hij een plaat vol met rauwe, authentieke garageblues. Die plaat ziet het daglicht op 15 maart, maar nu is er al de titeltrack.

De productie was in handen van de jonge blueshond Tiny Legs Tim. Die zegt daarover: “Jimmy is een van de weinige blanke bluesmannen die qua sound en sfeer dicht in de buurt komt van de oerblues van R.L. Burnside en John Lee Hooker. Iemand als Jimmy kan en mag je niet teveel coachen, maar als producer van dienst wou ik hem in de Yellow Tape Studio vooral de best mogelijke omstandigheden aanbieden om hem zijn geloofwaardige zelve te laten zijn. Verder mag je Jimmy vooral niet producen.”.

Live kan je Little Jimmy aan het werk zien en horen in De Zeilclub van Grimbergen op 4 mei en in de Missy Sippy te Gent op 20 mei.

5 maart 2019
Marc Alenus