Première - Junn - Comet

Van de Finse bossen naar een leven tussen de hoogbouw van Brussel. Anu Junnonen zette de stap en is daar nog elke dag dankbaar voor.

En ondertussen is ze goed ingeburgerd, zoals blijkt uit de clip van Laura Matikainen bij kersverse single Comet. Daarin figureren op een bepaald moment versgebakken frietjes. Maar lang zal de zangeres er niet van kunnen genieten, want in Comet beweert Junn - haar artiestennaam - dat een komeet op elk moment op de aarde kan crashen.

Moraal van het verhaal: wees je bewust van je nietigheid en geniet van elk moment als van een geschenk. Of zoals ze zelf zingt met kalme, intrigerende stem: “I will meet you as you are / see the good and hold the thought”. Ondertussen weerklinken warme akoestische en kille elektronische klanken alsof ze nog altijd tussen natuur en stad twijfelt.

“De film ‘Melancholia’ van Lars Von Trier is een mooie samenvatting van de sfeer rond dit liedje”, vertelt Anu Junnonen. “Ik vind zelf veel troost in het concept van afstand. Moesten we nu vanuit de sterren naar onze levens hier op aarde kijken, dan lijken we onbelangrijk. De zaken waarover we ons druk maken, lijken dan ineens lichter.”

In het voorjaar van 2023 laat Junn een eerste album op de wereld los.Comet verschijnt op 9 december, maar u kan hem al presaven via deze link.

8 december 2022
Marc Alenus