Première: Into Orbit - Horus

Into Orbit komt uit Nieuw-Zeeland en speelt instrumentele math/ prog rock en de mannen hebben nieuws.

‘Kinesis’, zo zal het album van het post/doom duo Into Orbit heten. De plaat komt uit op 1 mei en wij hebben de track Horus voor jou in première voor de Lage Landen.

Het tweetal is niet aan zijn proefstuk toe. Eerder bracht de band al de ep ‘Caverns’ en het album ‘Unearthing’ uit.  En dit jaar was er ook al de single Shifter, de dik vijf minuten durende openingstrack van 'Kinesis' met duidelijke metal-invloeden.

Horus, is een dreigender beest al zijn zijn tanden van piano-ivoor. Die worden na een minuut of zo ingetrapt met onaards diepe drums en drilboren van gitaar. Eens het beest gedood, doet een zware, slome doom riff de piramide op zijn grondvesten daveren. Uiteindelijk stort alles neer in een apocalyptische finale en blijft er na zeven minuten enkel stof en zand over.

Tracklist:

Shifter

Between Stars

Crystallise

Summoning

Nil

Emergence

Burial Mask

Pale Sky

Horus

Into Orbit komt voorlopig niet naar ons land. Het Europese luik van hun tour doet enkel Denemarken, Duitsland, Tsjechië en Zwitserland aan. Maar wie weet ben je in mei ergens in de buurt van volgende plaatsen:

09/05: A Colossal Weekend, Kopenhagen; 10/05: Kunstverein, Nuremberg; 11/05: Café Holler, Deggendorf; 12/05 : Velbloud, České Budějovice: 14/05: C-Keller, Weimar; 16/05: BAR Pod Hodinama, Kolin; 17/05: Zukunft am Ostkreuz, Berlijn; 21/05 : Ebrietas, Zürich

Het album kan hier voorbesteld worden en uiteraard vind je de band ook op Facebook.

8 april 2019
Marc Alenus