Première: De verstilde kracht van Angela Kinczly

Vandaag komt ’S I L E N T’ uit, het album van Angela Kinczly en met die plaat komt ook de titelsong als single. Bekijk de clip hieronder in première!

Voor Anglea Kinczly is Silent niet zomaar een song. Het is niet toevallig de titeltrack van haar album, het was ook de sleutelsong in het ontstaansproces van de plaat, ook al klinkt hij een pak melancholischer en somberder dan de rest van de nummers.

Voor Kinczly is het een soort van zen-moment: dat moment waarop je geest het enige is wat nog moet tot rust komen. Het begin van een innerlijke reis waarin toch vanalles gebeurt en waarin het contact met de natuurelementen voor de nodige nederigheid zorgt. Silence zit onder de oppervlakte vol met leven en was de kiem waaruit het album ontstond.

Voor de teksten van de songs op 'S I L E N T' baseerde Kinczly zich op de gedichten van Emily Dickinson en bij de single hoort een wonderlijke clip van de hand van Paolo Fassoli die de poëzie alle eer aandoet. De eerste beelden zijn in zwart-wit, passend bij de verstilde muziek en perfect om de kracht van de uitdrukking van Kinczly te onderstrepen. Wanneer de piano de brug in de song bereikt, barst de clip open in een zee van licht en kleur. Die vervagen aan het eind van de song als symbool voor de ziel die een serene en vernieuwde verlichting vond.

https://www.angelakinczly.com/
https://www.facebook.com/AngelaKinczly
https://www.instagram.com/angelakinczly/
14 juni 2019
Marc Alenus