Pothamus kondigt 'Rites Of Raya' aan

De sludgerockers, die vorig jaar vriend en vijand verrasten met debuutplaat ‘Raya’, kondigen een wel heel speciaal optreden aan in thuisstad Mechelen.

Op 26 februari 2022 zal Pothamus een exclusieve “special edition” performance ‘Rites Of Raya’ brengen in de barokke St. Pieter- en Pauluskerk op de Veemarkt in Mechelen. De kerk maakt deel uit van de site waar momenteel de Mechelse Stadsschouwburg gehuisvest is, maar waar in vroegere tijden de jonge Keizer Karel V opgroeide.

Jaren geleden mochten we op dezelfde setting een beklijvende performance van Leah Singer en echtgenoot Lee Ranaldo (Sonic Youth) meemaken. De rondjesdraaiende gitaar van Ranaldo boven het aanwezige publiek staat voor altijd in ons geheugen gegrift.

De band zal tijdens deze speciale voorstelling bijgestaan worden door vrienden en gastmuzikanten om de plaat recht te doen op het podium, volgens de band de enige plaats “om de betoverende en veelbewogen ervaring die ‘Raya’ is, te ervaren”. Er wordt ons ook een “buitenwerelds” voorprogramma beloofd.

Tickets zijn beschikbaar via https://pothamusritesofraya.eventbrite.com.

17 november 2021
Patrick Van den Troost