Planetarium Music Festival (KNAL!)

Op 25 november landt de langverwachte dome in Leuven.

Verwacht een warm bad van licht en geluid met live concerten en video's met driehonderdzestig-graden-projecties en surroundsound. Het universum vormt de inspiratiebron voor de vele Belgische en internationale artiesten op het programma. 

KNAL! Stadsfestival van de Big Bang haalt ism met kunstencentrum STUK een indrukwekkende dome van de Duitse firma aiRstructures naar Leuven. De koepeltent werd ontworpen met het oog op immersieve, audiovisuele shows en zal een echte eye catcher zijn op het plein voor het station. In elf dagen vinden hier tweeëndertig events plaats, geïnspireerd door de kosmos en de Big Bang. De toeschouwers worden vanuit de strandstoelen meegezogen in een overweldigende ervaring.

Muzikanten en videokunstenaars bundelen de krachten, met internationale namen als Olafur Arnalds en Torsten Posselt, Caterina Barbieri en Ruben Spini, of lokale helden als Meteor Musik, Jaak De Digitale, Victor De Roo en Lewi Moors.

Ook kinderen zijn welkom in The Dome op de familiedag op zondag 28 november. Het programma wordt gecoördineerd door STUK in samenwerking met diverse Leuvense muziekpartners (zoals Het Depot, 30CC en Festival 20/21) en gaat van elektronisch experiment over klassiek tot popmuziek.

Met Corona Safe Ticket, een goede verluchting en zittende inrichting kan iedereen veilig genieten van het spektakel. Ontdek het hele programma hier

16 november 2021
Marc Alenus