Pinkpop minstens 10 jaar op zoek naar nieuwe datum

Pinkpop, het oudste popfestival van Nederland, zal vanaf volgend jaar minstens tien edities na elkaar niet meer tijdens het Pinksterweekend plaatsvinden.

Dat vertelde festivaldirecteur Jan Smeets eerder vandaag aan L1mburg Centraal.

De kerkelijke hoogtijdagen vallen volgens Smeets de komende jaren te vroeg in het jaar om een goed programma neer te kunnen zetten. Bovendien wordt in die periode in de VS het grote festival Bonnaroo gehouden, waardoor het volgens de organisator bijna onmogelijk wordt om in dat weekend grote headliners naar Limburg te halen.

In 2020 valt eerste Pinksterdag op 31 mei, het jaar daarop 23 mei. Pinkpop zal zich daarom de komende jaren gaan richten op het tweede weekend van juni.

De vijftigste jubileumeditie die dit jaar wordt georganiseerd zal nog wel tijdens het Pinksterweekend plaatsvinden, op 7, 8 en 9 juni. Hiervoor werden onder meer Mumford & Sons en Fleetwood Mac al bevestigd.

Smeets verklapte dat hij voor deze editie in gesprek is met Rowwen Hèze en Golden Earring. De Limburgse band Rowwen Hèze was vier keer eerder te zien op het festival in Landgraaf. Golden Earring was er ook bij tijdens de eerste editie.

2 januari 2019
Kevin Vergauwen