PianoDays2020 brengt klassiek, jazz en pop naar de noordrand

Tien gemeenten organiseren dit jaar voor het eerst een pianofestival met zestig literaire, muzikale en educatieve activiteiten.

PianoDays2020 wordt feestelijk geopend met een muzikale en literaire fietsroute op 1 maart. Pianisten zullen intieme concerten spelen op unieke locaties in de deelnemende gemeenten. David Poltrock, Frederik Croene, PIerre Anckaert, David Thomaere, Nikolaas Kende en meer zijn van de partij.

De hele maand maart staan er ook pianoconcerten van Joost Zweegers, Jan Michiels, Piet Kuijken, De Beren Gieren, Nicolas Callot en meer op het programma. Ook kinderkoren vormen. Deze koren worden begeleid door de piano.

In de luchthaven van Zaventem wordt dan op 28 maart de officiƫle Piano Day gevierd met een pianomarathon, gespeeld door professionele en amateurpianisten. Ook de kinderkoren zullen de passanten in de luchthaven die dag verrassen.

Cultuur- en gemeenschapscentra, bibliotheken, scholen en het deeltijds kunstonderwijs uit de gemeenten Grimbergen, Kampenhout, Kapelle-op-den-Bos, Machelen, Meise, Opwijk, Steenokkerzeel, Vilvoorde, Wemmel en Zaventem zullen overspoeld worden door pianoklanken.

Meer info vind je hier.

16 februari 2020
Patrick Van Gestel